pühapäev, 19. veebruar 2017

TORE tervitus sõpruskoolile Ahtmele 2010 november



Reedel, 21. novembril toimus Antsla Gümnaasiumi ja Ahtme Gümnaasiumi kohtumine. 
Kodanikukuu raames korraldati väljasõit Ahtme Gümnaasiumisse, kus tutvustati eestleste rahvakalendri kombeid. Meie kooli  õpilased esinesid üritusel kontserdiga
Ahtme koolis õpivad vene keelt kõnelevad õpilased. Ürituse alustasid Antsla Gümnaasiumi 10. klasside õpilased, kes esitasid sealse kooli õpilastele mälumänguna küsimusi rahvakalendri traditsioonide kohta. Mälumängu aitasid koostada õpetajad Siret Vene ja Katrin Kool. Mälumängus tuli 4 väite põhjal ara arvata millise rahvakalendri tähtpäevaga on tegemist.
Seejärel tutvustas õpetaja Kersti Kamberg rahvapille kandleid, viiulit, torupilli ja lõõtspilli. Antsla õpilased esinesid erinevate rahvapillilugudega Ahtme õpilastele, tehti ühismänge ja lauldi ühiselt.
Antsla Gümnaasiumi kunstiõpetuse õpetaja Helle Vänzel õpetas Ahtme lastele nööbist vurri tegemist ja Antsla TORE (Tugiõpilaste Oma Ring Eestis) õpilased tegid sealsetele õpilastele näomaalinguid, mängisid ühismänge ja tegid kaasa ühistantse. Antsla väsimatud kitarripoisid Marek, Allar, Janar ja Mauno pakkusid mõnusat muusikat kogu õhtu jooksul. Üritus oli lõbus ja meeldejääv mõlema kooli õpilastele. Integratsioon erinevate keelekasutajate vahel oli hea. Antsla õpilased ootavad taaskohtumist Ahtme kooliga. 























































































































Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar